Ondernemen in de gezondheidszorg

Wij kijken als MGR naar de gezondheidszorg als naar alle andere organisaties en ondernemeningen.

Onze overtuiging is namelijk dat het in willekeurige organisaties draait om mensen, ondernemende mensen, mensen met een passie, mensen met visie. Iedere organisatie, gezondheidszorg of niet, bestaat met een doel. Het is van wezenlijk belang dat de mensen in jouw organisatie bezig zijn met een bijdrage aan dat doel. De leiding van de organisatie moet daar zeker van zijn en dat ten allen tijde zeker stellen. Breng jouw passie, jouw visie over naar alle mensen in de organisatie, van hoog naar laag, van links naar rechts.

Bijdrage aan het doel

Om je prettig en van waarde te voelen heeft iedereen een doel nodig, zo ook de mensen in jouw organisatie, op jouw afdeling. Het is van wezenlijk belang dat het doel van de individuele medewerker strookt met c.q. bijdraagt aan het doel van de organisatie.

We zijn ons er volledig van bewust dat de randvoorwaarden in iedere organisatie een verschillende invloed hebben, het hygiene gerelateerd risico is op een operatiekamer bijvoorbeeld “een beetje” groter dan bij de fietsenmaker op de hoek. Dit verschil in risico rechtvaardigt ook het verschil in regelgeving, toezicht en hanteren van verschillende werksystematiek.

Verantwoordelijkheid van mensen

Overeind blijft dat een mens graag zelf bepaalt hoe hij zijn doel wil halen, in wezen benut iedereen graag de ruimte die is gegeven binnen de gestelde randvoorwaarden. De randvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld afhankelijk zijn van cultuur, risico’s en visie van de leiding. De randvoorwaarden kunnen dan bestaan uit (HKZ/kwaliteit) systemen, processen, inspecties etc.

Binnen deze randvoorwaarden laat je ieder mens in zijn waarde en geef je verantwoordelijkheid die bij hen past, ook in de gezondheidszorg. Het grensvlak van opgelegde systematiek en vrije ruimte binnen de gegeven verantwoordelijkheid is soms dun. Onze visie is dat het altijd begint bij verantwoordelijkheid van de mensen en alles er omheen daaraan faciliterend moet zijn.

Projecten in de gezondheidszorg

We benaderen onze projecten binnen de gezondheidszorg daarom in praktijk niet anders dan projecten in andere branches. Natuurlijk houden we rekening met specifieke omstandigheden en daaraan verwante randvoorwaarden zoals hierboven beschreven.
Door onze affiniteit met en ervaring in de gezondheidszorg spreken we dezelfde taal. Door onze ervaring in andere branches kunnen we juist ook het beste uit verschillend werelden bij elkaar brengen.

Kijk op onze pagina diensten waar we goed in zijn en neem contact op voor een persoonlijke toelichting.

Met Goed Resultaat

Galvaniweg 7
8071 SC Nunspeet
T : 0341 – 250 732
E : info@metgoedresultaat.nl